24

Lok

2018

flag

Ajatuksia ”valeuutisista”

Valeuutisista puhutaan paljon, mutta aiheesta käytävästä keskustelusta on vaikea saada otetta - esittävätkö ihmiset tosissaan, että jonkun viranomaisen pitäisi määritellä mikä uutinen on "totta" ja mikä ei? Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos pohtii valeuutisista käytävää keskustelua Ulkopoliittisen instituutin aihetta käsitelleen seminaarin innoittamana.  

Näkökulmat

Tutustu tarkemmin

4

Lok

2018

flag

Hillotolppia ennen ja nyt

Toimittaja Matti Hukarin mukaan nykyisellä Sinisten puolueella on esikuva Suomen historiassa - Sosialidemokraattien puoluehajaannuksesta syntynyt Työväen ja Pienviljelijäin Sosialidemokraattinen liitto TPSL oli useamman hallituksen neuvostomielinen apupuolue, jonka avulla pyrittiin hajottamaan suomettumiskriittisiä sosialidemokraatteja. Hukari pohtii artikkelissaan onko poliittinen kulttuuri muuttunut miksikään suomettumisen ajoista.

Näkökulmat

Tutustu tarkemmin

5

Hei

2018

flag

Kaverikapitalismia

"Kaverikapitalismi, suuryritysmyönteisyys, pro business, piilokorruptiivinen järjestelmä, korporativismi, kleptokratia – rumalla lapsella on monta nimeä." Matias Turkkila tarkastelee Veroja, velkaa ja kaverikapitalismia -teoksessa ilmestyneessä artikkelissaan Suomen  poliittista päätöksentekoa, piilokorruptiota, kaverikapitalismia ja näiden vaikutuksia maamme talouteen.  

Näkökulmat

Tutustu tarkemmin

20

Kes

2018

flag

Monopolit myyntiin?

Kilpailu luo tehokkuutta ja yksityiset toimijat tuottavat useissa tapauksissa palvelut julkista toimijaa tehokkaammin. Arto Luukkanen pohtii Veroja, velkaa ja kaverikapitalismia -kirjassa julkaistussa artikkelissaan sitä, minkälaisiin ongelmiin voidaan toisaalta liiallisessa yksityistämisen ja ulkoistamisen innossa joutua - oli kyseessä sitten tiet, sähköverkot tai sote-palvelut.

Näkökulmat

Tutustu tarkemmin

15

Kes

2018

flag

Työeläkejärjestelmä ja Suomen talous

Kerätäänkö työeläkemaksuja liikaa vai liian vähän? Onko työeläkerahastojen sijoituspolitiikassa jotain korjattavaa? Eläkekysymyksiin erikoistunut YTT  Olli Pusa pohtii Veroja, velkaa ja kaverikapitalismia -teoksessa julkaistussa artikkelissaan sitä, miten huonosti hoidettu työeläkejärjestelmä voi näivettää Suomen taloutta.

Näkökulmat

Tutustu tarkemmin

11

Kes

2018

flag

Suomen talouden vaaran vuodet

”Metsästäjien suhde leiriläisiin on oltava tasapainossa, jotta selvitään kylmän talven yli hengissä”. Työmies Matti Putkonen pohtii Veroja, velkaa ja kaverikapitalismia -kirjassa julkaistussa kirjoituksessaan mitä itseaiheutettuja päänsärkyjä maahanmuuton ja ilmastopolitiikan avulla on aiheutettu Suomen talouden tasapainolle sekä niitä tekijöitä, millä Suomelle elintärkeä vientiteollisuus saataisiin nousuun.

Näkökulmat

Tutustu tarkemmin

8

Kes

2018

flag

Suomi nousuun yrittäjyydellä

Yrittäjyys on talouden selkäranka. Suomessa on suuri määrä yksinyrittäjiä ja mikroyrityksiä, mutta varsin vähän useampia henkilöitä työllistäviä ja vientimarkkinoille uskaltautuvia keskisuuria yrityksiä. VTT Heikki Koskenkylä analysoi Veroja, velkaa ja kaverikapitalismia kirjassa julkaistussa artikkelissaan Suomen yrityssektorin rakennetta ja pohtii miten yritysten kasvun esteitä saataisiin madallettua.

Näkökulmat

Tutustu tarkemmin

6

Kes

2018

flag

OECD ja globalistien kupla

Kehittyneiden teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö OECD tutkii talouteen ja yhteiskuntapolitiikkaan liittyviä kysymyksiä yli 370 miljoonan euron vuosibudjetilla. Suomen Perustan Simo Grönroos käy läpi OECD:n vuosikonferenssin herättämiä ajatuksia - miksi meillä on paljon yhteiskunnallisia asioita tutkivia kotimaisia ja kansainvälisiä  organisaatioita, mutta niin vähän kunnollista yhteiskunnallista keskustelua?

Näkökulmat

Tutustu tarkemmin