Julkaisu Avaa PDF

Metsästyskirja

Metsästykseen ja riistanhoitoon liittyvät kysymykset koskevat tavalla tai toisella kaikkia suomalaisia. Suurpetojen ihmisille aiheuttama uhka on todellinen etenkin itäisessä Suomessa. Merimetsoihin liittyvät ongelmat ovat taas hyvinkin tuttuja rannikkojen asukkaille ja kalastajille. Valkoposkihanhien sekä valkohäntäpeurojen liian suurien kantojen aiheuttamat vaikutukset koskettavat taas luonnossa liikkujia, maanviljelijöitä ja metsänomistajia kaikkialla maassa.

Metsästys on myös sydämen asia sadoille tuhansille sitä harrastaville suomalaisille. Suomen Perustan Metsästyskirjassa metsästäjä ja riistanhoitaja Arno Westerholm käy läpi suomalaiseen metsästyspolitiikkaan liittyviä epäkohtia, joita löytyy suurpetojen ja vahinkoeläinten asemasta aina siihen, miten monien riistaeläinten kantojen uhkana on näitä saalistavien lajien epätarkoituksenmukainen rauhoittaminen.

Kirjassa tuodaan lisäksi esille, minkälaisia muutoksia metsästykseen liittyvä lainsäädäntö vaatii, jotta eri lajien kannat pysyvät mielekkäällä tasolla ja metsästys voidaan säilyttää jatkossakin elinvoimaisena harrastuksena ja elinkeinona, joka auttaa sen harjoittajia luomaan terveen suhteen suomalaiseen luontoon. 

Videolla Arno Westerholm ja Simo Grönroos keskustelevat kirjan teemoista

Siirry julkaisuun klikkaamalla alla olevaa linkkiä

Metsästyskirja metsästäjän ja riistanhoitajan puheenvuoro

Lisätietoja:

Arno Westerholm

westerholm.[email protected]

 

Simo Grönroos

Toiminnanjohtaja

Suomen Perusta -ajatuspaja

040 664 9017