PS ja media

Maailmalla tehdyt tutkimukset osoittavat, että toimittajat kannattavat enemmän arvoliberaalit ja vasemmistolaisia puolueita kuin väestö keskimäärin. Suomessa tehdyt mielipidetutkimukset osoittavat samansuuntaisia tuloksia – toimittajien keskuudessa vihreät nauttivat vankkaa kannatusta, kun taas perussuomalaiset on mediaväen keskuudessa vähiten suosittu puolue.

Suomen Perusta -ajatuspajan raportissa Punavihreä kupla – perussuomalaiset ja media tiedetoimittaja Marko Hamilo pohtii perussuomalaisten ja median ongelmallista suhdetta. Ongelman ytimessä on kysymys siitä, missä määrin toimittajien omat yhteiskunnalliset näkemykset vaikuttavat uutisointiin? Median asenteellisuutta lisää Hamilon mukaan lisäksi se, että osan toimittajista voidaan nähdä elävän niin sanotun ”punavihreän kuplan” sisällä, ilman kosketusta konservatiivisempia arvoja edustaviin ihmisiin – etenkään perussuomalaisten kannattajiin.punavireäkansivino

Jos mediassa on ollut omat vikansa, niin ei puolueenkaan medianhallinta ole aina onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Mitä on tehtävissä, jotta tahallisten ja tahattomien väärinymmärrysten sijaan yhteiskunnallisen keskustelua saataisiin nostettua ja vietyä asiakeskeisempään suuntaan ja kohti aitoa vuoropuhelua?

Raportti julkistetaan perjantaina 12.6. klo 10. Matti Putkosen työmiehen tuumaustunnin yhteydessä. Tuumaustunti on katsottavissa suorana verkossa Perussuomalaisten verkkosivujen kautta.