Julkaisu Avaa PDF

Ydinvoima Suomessa 2050

Suomi on jyrkän ilmastopolitiikan edelläkävijä. Nopealla aikataululla tapahtuva polttomoottorien vaihtuminen sähköautoihin ja kivihiilen korvaantuminen tuulivoimalla tarkoittaa energian hinnan nousua, teollisuuden ulosliputtamista sekä liikkumisen ja asumisen kallistumista.

Energia-asiantuntija Rauli Partanen käsittelee tiedetoimittaja Marko Hamilon toimittamassa teoksessa ’Ydinvoima Suomessa 2050 – Miten Suomesta hiilinegatiivinen ja kilpailukykyinen uuden ydinvoiman avulla’ Suomen energiasektoria ja luo vision siitä, miten Suomesta voitaisiin saada energiaomavarainen ydinvoiman laajamittaisen lisärakentamisen avulla. Näin edullista energiaa riittäisi niin teollisuuden kuin kuluttajien tarpeisiin – ja kaiken lisäksi ympäristöystävällisesti tuotettuna.

Ydinvoima on ylenkatsottu energian tuotannon muoto, vaikka sillä on paljon mahdollisuuksia. Suomen Perusta -ajatuspaja toivoo, että Ydinvoima Suomessa 2050 antaa lukijalle uutta tietoa Suomen energiasektorista ja eri energiamuotojen hyödyistä ja haitoista sekä haastaa lukijan pohtimaan ennakkoluulottomasti ydinvoiman lisärakentamisen mahdollisuuksia.   

 

Siirry kirjaan klikkaamalla etusivun kuvaa

Energia-asiantuntija Rauli Partanen, tiedetoimittaja Marko Hamilo ja Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos keskustelevat kirjan teemoista:

 

Tekijöiden yhteystiedot:

Rauli Partanen

[email protected] / 050 560 3544

 

Marko Hamilo

[email protected] / 050 547 3887