16

Jou

2016

flag

Me – ajatuksia perussuomalaisuudesta

Mitä paljon puhuttu populismi tarkoittaa? Perussuomalaisten nousu merkittäväksi poliittiseksi voimaksi on nostanut kysymyksen ajankohtaiseksi myös meillä Suomessa. Suomen Perusta -ajatuspajan uutuusteoksessa Me – ajatuksia perussuomalaisuudesta joukko puolueessa toimivia kirjoittajia pohtii perussuomalaisen kansanliikkeen arvoja, tavoitteita ja olemusta – mitä perussuomalaisuus on? Kirjassa perussuomalaisuutta pohtivat päätoimittaja Matias Turkkila, Venäjä-tutkija Arto Luukkanen ja Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja Simo Grönroos. Ääneen pääsee myös joukko nuoria perussuomalaisia sekä puolueen rivijäseniä, jotka pohtivat miksi ovat mukana puolueessa ja minkälaisen Suomen puolesta he toimivat.

Julkaisu

mekansikuva1 Avaa PDF

21

Maa

2017

flag

Eliitin norsunluutorni

Olivatko Brexit ja Donald Trumpin valinta Yhdysvaltojen presidentiksi osoitus demokratian kriisistä vai sen toimivuudesta? Näkökulmat tähän tuntuvat vaihtelevan suuresti riippuen siitä keneltä kysytään. Eikö demokratia ole ennemminkin silloin kriisissä, kun kansan keskuudessa on tunne, että äänestämisellä ei ole merkitystä?

Näkökulmat

Simo Grönroos kuva 2017 Tutustu tarkemmin

17

Maa

2017

flag

Politiikan uudet jakolinjat

Voittiko Alankomaiden parlamenttivaaleissa oikeisto vai vasemmisto? No se ei tunnut kiinnostavan ketään, sillä oikeisto-vasemmisto-kysymysten sijaan politiikan kentällä oleellisemmiksi kysymyksiksi ovat nousemassa kansalliseen suvereniteettiin, globalisaatioon ja monikulttuurisuuteen liittyvät asiat.

Näkökulmat

Simo Grönroos kuva 2017 Tutustu tarkemmin

19

Tam

2017

flag

Siirtolaiskriisin pyörteissä

Siirtolaistulva, talouden ongelmat ja suurvaltapoliittiset jännitteet – jo maailman menon seuraaminen vastaa nykyään monelta osin jännitysromaanin lukemista. Jos uutisten seuraamisen tuoma jännitys ei kuitenkaan riitä, kuvataan ajankohtaisia ilmiöitä fiktion muodossa Arto Luukkasen Pasilan naisessa ja Teppo Paulaston Vastapaavissa.

Kirja-arvostelut

vastapaavipasilannainenkuva Lue koko arvostelu

19

Jou

2016

flag

Me – ajatuksia perussuomalaisuudesta

Perussuomalaisen kansanliikkeen arvoja ja ajatusmaailmaa käsittelevä kirja Me - ajatuksia perussuomalaisuudesta julkaistiin perjantaina 16.12. Matti Putkosen työmiehen tuumaustunnilla. Julkistustilaisuudessa kirjan teemoista olivat puhumassa  Arto Luukkanen,  Simo Grönroos ja  Matias Turkkila.

Videot

julkkarikuvame Katso video

Ajankohtaista

Sisäministeriö: Kansalaismielipide – Turvapaikanhakijat ja turvapaikkapolitiikka

21.3.2017

julkaisut.valtioneuvosto.fi

VATT: Labor Market Integration of Refugees in Finland

22.2.2017

vatt.fi

Chatham House: What Do Europeans Think About Muslim Immigration?

8.2.2017

www.chathamhouse.org

KAKS: Pilaako eliitti Suomen?

10.1.2017

kaks.fi

Suomen Perusta Facebookissa

Epäneutraali sukupuolikirja